Faszerowane jajka na Wielkanoc

Planujesz uroczyste śniadanie Wielkanocne dla swojej rodziny? Masz już dość standardowych dań, które choć smaczne, nie kojarzą się już wyjątkowo odświętnie? Jeśli pragniesz, by dzień ten był naprawdę wyjątkowy, a wszystkie postawione na stole dania i przekąski zachwyciły domowników i gości, zachęcamy do zaskoczenia ich faszerowanymi jajkami. To pyszny i sprawdzony przepis, który choć dość czasochłonny, jest łatwy w przygotowaniu oraz wyjątkowo apetyczny.

Potrzebne składniki: · Jajka – 10 sztuk · Opakowanie serka twarogowego najlepiej czosnkowego · Szynka konserwowa – 15 dag · Ogórki konserwowe – 3 sztuki · Rzodkiewki – 5 sztuk · Mała cebula · Szczypiorek · Papryka konserwowa · Majonez · Sól, pieprz, odrobina cukru · Sałata i nać pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Jajka należy ugotować na twardo. Po wystudzeniu obrać, przepołowić i wyjąć żółtka, które należy następnie rozgnieść widelcem.

Do żółtek dodać serek twarogowy, mieszać widelcem aż powstanie gładka masa. Cebulę posiekać.

Ogórki, konserwową paprykę, rzodkiewki i szynkę pokroić w kostkę, dodać do masy jajecznej. Dołożyć 2 łyżki majonezu, sól i pieprz do smaku, wszystko wymieszać i schłodzić.

Tak przygotowaną masę nakładać do wydrążonych jajek. Dekorować na półmisku majonezem i szczypiorkiem.

.