Jajko na wiele sposobów

Jajko – jeden z popularniejszych produktów spożywczych, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie życia. To bardzo wdzięczny produkt, z którego wykonać można rozmaite smaczne dania. Jednym ze sposobów podania jajka jest ugotowanie go na twardo lub miękko. To bardzo popularna forma, choć z jajka na twardo można przyrządzić również rozmaite smakowite pasty jajeczne. Ilość przepisów jest ogromna, dzięki czemu każdy może znaleźć może dla siebie swoją ulubioną pastę jajeczną. Sprawdzonym sposobem na jajka na twardo są również jajka faszerowane. I tu wachlarz jest niebywale bogaty – od jajek faszerowanych kawiorem, po proste przepisy z majonezem, czy chrzanem.

Jajka gotowane to jednak nie wszystko. Chętnie sięgamy po jajka smażone. Najlepiej, jeśli przygotujemy je na parze. Można dodać do nich ulubione dodatki typu pomidor, czy cebula, można też usmażyć na smakowitym boczku… Inną, równie smakowitą formą jest omlet. To potrawa, którą przyrządzić można na słodko – chociażby z ulubioną konfiturą – jak i z warzywami. Pyszne omlety można zjeść z pomidorem, groszkiem, kukurydzą, czy innym ulubionym warzywem..