Sposób na pyszne śniadanie wielkanocne

Święta Wielkanocne kojarzą się tradycyjnie z tradycyjnym śniadaniem i jedzeniem „święconego”. Warto jednak nieco urozmaicić swoje menu i obok jajek z majonezem, kawałka babki wielkanocnej i białej kiełbaski spróbować czegoś nowego, bazującego na tradycyjnych wielkanocnych składnikach, a podanego w niecodziennej formie.

Dziś polecamy pyszną białą kiełbaskę pod sosem polskim. To prosty przepis, dzięki czemu z przyrządzeniem tej smakowitej potrawy poradzi sobie nawet amator.

Warto więc wypróbować naszych przepisów i zadziwić swoją rodzinę prawdziwymi rarytasami na wielkanocnym stole. Kiełbasa pod sosem polskim Do wykonania potrzebujesz: – pół kilograma białej kiełbasy – średniej wielkości cebulę – 2 ząbki czosnku – szczyptę majeranku – masło – 2 łyżki mąki, najlepiej pszennej – pół litra jasnego piwa Roztopić 40 g masła, zeszklić cebulę.

Dodać mąkę, przygotować zasmażkę. Do lekko rumianej zasmażki dodać piwo.

Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do sosu. Dodać kiełbasę i dusić w sosie.

.