Zdrowe pieczywo, smakowite pasty

Jeden z bardziej smakowitych sposobów na zdrowe śniadanie to pieczywo z pastą. Najlepszym wyborem jest chleb ciemny.

Warto sięgać przede wszystkim po chleb razowy: na zakwasie, czy z ziarenkami, również po bułki pełnoziarniste. Do chleba idealnym dodatkiem mogą być pasty.

To bardzo dobry sposób na to, by zróżnicować swoją dietę i cieszyć się wyjątkowo bogatym jadłospisem. Do najpopularniejszych past należą przede wszystkim pasty z ryby wędzonej, także gotowanych na twardo jajek, czy twarogu.

Inne, mniej popularne, jednak wyjątkowo smakowite to pasty warzywne, czy zbożowo-warzywne, które są idealną propozycją zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Oto kilka z propozycji na wyjątkowo smakowite pasty: · Pasta z kaszy jaglanej i marchwi – to pasta, którą warto zafundować małemu łasuchowi.

Obniża ona bowiem doskonale apetyt na słodycze · Pasta brokułowa – doskonałe źródło wapnia. Smaczna i pożywna · Pasta z ciecierzycy, wersja dla dzieci – bogate źródło magnezu, fosforu oraz żelaza.

.